Ολονύχτια διαπραγμάτευση – «Κλείδωσε» μόνο το φορολογικό. Νέο ραντεβού με τους θεσμούς στις 3 το μεσημέρι

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

To ολονύχτιο θρίλερ των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 06:50 σήμερα, έληξε χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Το νέο ραντεβού των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων ορίστηκε για τις 3 σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, έχει «κλειδώσει» μόνο το φορολογικό.  «Είμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της λίστας των φορολογικών μέτρων. Μένουν ορισμένες λεπτομέρειες. Το αφορολόγητο των 9.100 ευρώ δεν το συζητάμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος μετά το τέλος της συνάντησης.  «Κάναμε πρόοδο αλλά δεν κλείσαμε. ‘Αλλη μία νύχτα», δήλωσε ο κ.Σταθάκης.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση» δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Έχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Συνοψίζοντας, στις 00:30 σήμερα, στη συνάντηση για τα δημοσιονομικά, κορυφαίος παράγοντας της διαπραγμάτευσης, ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΔΝΤ ως προς την απόδοση των μέτρων που θα ληφθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, με το Ταμείο να υποστηρίζει ότι η απόδοση αυτή θα είναι μικρότερη.

Για το ασφαλιστικό, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, κυβερνητική πηγή ανέφερε, στις 02:30, ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στις επικουρικές συντάξεις και επισήμανε ότι ενδεχομένως να υπάρξει νέα προσπάθεια για συμφωνία σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η νύχτα είναι ακόμα μεγάλη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here