Ολοκληρώνεται άλλη μία δουλεία του μνημονίου: Γάλλος ο επικεφαλής στο Υπερ-Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, άνθρωπος της Λαγκάρντ

Πρόεδρος στο νέο υπερ-Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ακούγεται ότι θα αναλάβει ένας Γάλλος, ο 47χρονος Ζακ Λε Παπ, αναφέρει το Reuters που επικαλείται «στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας».

Την ίδια πληροφορία πάντως  αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό.

Με βάση το μνημόνιο, το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων θα έχει πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο, που θα επιλέγει το διοικητικό του συμβούλιο και θα εγκρίνει τις απολύσεις ανώτατων διοικητικών στελεχών του.

Οι δανειστές προτείνουν δύο εκ των μελών του εποπτικού συμβουλίου και η κυβέρνηση τους άλλους τρεις, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα βέτο.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε την φήμη αλλά παραδέχτηκε ότι όντως ο Λε Παπ έχει προταθεί από τους δανειστές.

Ποιος είναι ο Λε Παπ

Air France - KLM : Jacques Le Pape nommé secrétaire général

Ανθρωπος του ΔΝΤ και του  «φιλελεύθερου» συστήματος, υπηρετεί  αυτή την εποχή  ως γενικός επιθεωρητής οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει  ως γενικός γραμμάτεας στην Air France.

Για 4 χρόνια (από το 2007 έως το 2011) ήταν δεξί χέρι της Κριστόν Λαγκάρντ, όταν η σημερινή διευθύντρια του ΔΝΤ ήταν  υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αλλά έχει συνεργαστεί στενά και με τον υπουργό  Δικαιοσύνης και Μεταφορών του Σαρκοζί

Οι δανειστές δεν αρκουνται όμως να έχουν δικό τους τον επικεφαλής και φέρνουν αντιρρήσεις ακόμα και για τους τρεις που προτείνει η ελληνική πλευρά για το εποπτικό συμβούλιο του υπερ-Ταμείου. Με πρόσχημα τα «προσόντα τους» (αυτό δηλαδή που χρησιμοποιούν και για να αφελληνίσουν πλήρως και το ελληνικο τραπεζικό σύστημα βάζοντας σε όλα τα ΔΣ των τραπεζών μας ξένους «ειδικούς» με «προσόντα και εμπειρία»), καλύπτουν το πραγματικό τους πρόβλημα, ότι θέλουν δηλαδή στο εποπτικό όργανο του υπερ-Ταμείου  άτομα πλήρως ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (βασικά ανεξάρτητα από οιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και υπόλογα μόνον στη Κομισιόν)

Στην Κομισιόν έχει δοθεί  «μάχη» για να είναι Γάλλος ο επικεφαλής ώστε «οι Έλληνες να καταπιούν πιο εύκολα τον διορισμό του ξένου σε σύγκριση με έναν Γερμανό ή Ολλανδό επικεφαλής»

Το δεύτερο μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, που όπως ορίζει ο νόμος θα προέρχεται από την ευρωπαϊκή πλευρά, θα είναι Ισπανός -για παρεμφερείς λόγος, ώστε να θεωρείται «νότιος» και πιο φιλικός

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] σπρώχνουν για πρόεδρο τον γάλλο Ζακ Λε Παπ που όπως έχουμε ξαναγράψει υπήρξε δεξί χέρι της Λαγκάρντ και άλλων δεξιών […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here