Ολοκληρώθηκε το Eurogroup- Πρώτα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μετά εκταμίευση

Ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ το Eurogroup, από το οποίο η ελληνική πλευρά ανέμενε μία δήλωση αναγνώρισης τις προόδου που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση για την Ελλάδα στην οποία καλωσορίζεται η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά επίσης οι Ευρωπαίοι δανειστές προειδοποιούν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις συζητήσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

 

«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here