Τσίπρας: Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν. Η εισήγηση του στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την συγκρότηση τριών επιτροπών εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στα γραφεία του κόμματος.

Αποφασίστηκε  νέα συνεδρίαση της ΠΓ τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της  ΚΕ τις επόμενες μέρες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν  είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. “Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν”, τονίσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο  ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση του οργάνου συμμετείχαν και μέλη – στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του ως τη «μόνη άμεση στάση πολιτικής διαμαρτυρίας που απομένει».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here