Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Βενετία – βίντεο από το μαγικό Καρναβάλι

 

Μαγεία. Ξεκίνησε το  πιο διάσημο για την ιστορία και την αισθητική  του , Καρναβάλι της Βενετίας . Κόσμοσυρροή στο  Rio Canneregio χθες όπου κάτω  από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, έγινε η εναρκτήρια παράσταση με την καλλιτεχνική ομάδα Nu  Art.

Σύμφωνα  με την παράδοση  το  Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Προφανώς, το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο στην Αναγέννηση.

Στη διάρκεια του  18ου αιώνα το Καρναβάλι  χρησιμοποιήθηκε  για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον ενώ τέθηκε εκτός νόμου εξ ολοκλήρου το 1797 και η χρήση των μασκών απαγορεύθηκε αυστηρά.

Επανεμφανίστηκε σταδιακά κατά τον 19ο αιώνα, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και πάνω απ’ όλα για ιδιωτικές γιορτές, όταν έγινε μια ευκαιρία για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here