Ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Κορωπίου: Κλειστόν επ αόριστον

Χωρίς νηπιαγωγό παραμένει το ολοήμερο τμήμα στο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Κορωπίου.

Οι γονείς των νηπίων καταγγέλλουν ότι  στις 28 Σεπτεμβρίου η νηπιαγωγός που είχε αναλάβει το πρωινό «κλασσικό» τμήμα της σχολικής μονάδας πήρε άδεια για Ιατρικούς λόγους. Η διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αντί να σπεύσει να καλύψει το κενό, κλείνει το ολοήμερο -απογευματινό τμήμα μέσω προφορικής εντολής και μεταφέρει τις ευθύνες στο Σύλλογο διδασκόντων του Νηπιαγωγείου.

Παρά την προειδοποίηση μέρες νωρίτερα των νηπιαγωγών για την επικείμενη απουσία τόσο το Υπ. Παιδείας όσο και η Δ/νση εκπαίδευσης δεν έχουν εδώ και πάνω 10 μέρες καλύψει το κενό.

Στη διαμαρτυρία πολλών γονέων από το νηπιαγωγείο, στην διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, στις 4 Οκτωβρίου η Διευθύντρια δεν μπορούσε να στηρίξει με έννομες διαδικασίες ή έστω λογικά επιχειρήματα αυτό που έκρινε “αυτονόητο και λογικό”, να κλείσει δηλαδή το ολοήμερο καθώς το καλεί “προαιρετικό” και το πρωινό τμήμα υποχρεωτική εκπαίδευση με προτεραιότητα”.

 

 

Τι θέλει πραγματικά το Υπουργείο Παιδείας , αναρωτιούνται οι γονείς στην καταγγελία τους;

Η αναμόρφωση που προσπαθεί το Υπουργείο να ενεργοποιήσει βασίζεται στα πρώτα λόγια της εγκυκλίου : “ To ΥΠ.Π.Ε.Θ. λαμβάνοντας υπόψη το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο του Νηπιαγωγείου, τις κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και τον ενιαίο σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής για την υποχρεωτική εκπαίδευση, αναμόρφωσε…”

Αναρωτιόμαστε, αυτό είχε υπόψη του το Υπουργείο αναφερόμενο στις κοινωνικο-οικονομικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας; Να κλείσει τμήμα ολοήμερου που καλύπτει καθημερινές ανάγκες 20 οικογενειών που οι γονείς εργάζονται αντί να αναπληρώσει το κενό;

Αυτή είναι η ουσία του νέου τύπου ολοήμερου νηπιαγωγείου για το οποίο πανηγυρίζει ο Υπ. Παιδείας – να απαξιώσει πλήρως το ολοήμερο απογευματινό και να το κλείνει όποτε θέλει μέχρι να μας αναγκάσει να φύγουμε και να το κλείσει εντελώς ; Έτσι προστατεύουν τους εργαζόμενους γονείς ;

Καλούμε το Υπουργείο και την Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να καλύψουν άμεσα το κενό στο νηπιαγωγείο μας ως οφείλουν.

Δηλώνουμε ότι αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν καλύψουν το κενό θα συνεχίσουμε με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στη Διεύθυνση και το Υπουργείο.

Θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας ακόμα και με νομικές διαδικασίες έναντι παντός Υπευθύνου, καθώς θίγονται νόμιμα δικαιώματα αλλά και βιωματικές καθημερινές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών μας.

Οι Γονείς των Νηπίων του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Κορωπίου

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here