Ολη η τροπολογία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες και τον τρόπο διενέργειας του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, μετά την εμπλοκή στη συγκρότηση του ΕΣΡ, με ευθύνη της ΝΔ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν να συναινέσουν.

Με την τροπολογία ορίζονται στις 4 οι δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας, με την τιμή εκκίνησής τους να καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Επικρατείας, σύμφωνα με τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας η οποία κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών διενεργείται από τον υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η τροπολογία για την αδειοδότηση των παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης του υπουργείου Επικρατείας περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο εισάγεται την Πέμπτη στις 18.00 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία εδώ document (76)

Στην τροπολογία υπάρχει και σχετικός πίνακας με τις άδειες σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης. Από τον πίνακα προκύπτει ότι χώρις όπως η Γερμανια, η Γαλλία, η Ισπανία, με πολλαπλάσιοπληθυσμό και πολύ υψηλότερο ΑΕΠ, διαθέτουν από 4-5 τηλεοπτικές άδειες!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here