Οκτώ τελικά οι υποψήφιοι διεκδικητές των 4 τηλεοπτικών αδειών-Δεκτή η εγγυητική Καλογρίτσα, απορρίφθηκε του Βρυώνη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Οκτώ θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στην δημοπρασία που θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσος, αποδέχθηκε τελικά ως νόμιμη την εκπρόθεσμη κατά 40 λεπτά εγγυητική επιστολή των τριών εκατ. ευρώ που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα και απέρριψε την εγγυητική επιστολή της πλευράς Βρυώνη η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος, καθώς η ισχύς της τις 365 ημέρες που απαιτούνταν.

Είχε προηγηθεί μεγάλη αναστάτωση από το γεγονός ότι ο όμιλος Καλογρίτσα δεν πρόλαβε να καταθέσει ως τις 3 το μεσημέρι την εγγυητική επιστολή των 3 εκ.ευρώ αλλά το έπραξε με καθυστέρηση 40 λεπτών.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ελ. Κρέτσου όπως αναρτήθηκε

Η απόφαση για τις δύο ενστάσεις σχετικά με τις εγγυητικές των κυρίων Καλογρίτσα και Βρυώνη ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος ζήτησε τη νομική συμβολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου Ιωάννη Μαντζουράνη.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου δεκτές γίνονται οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.

Όπως διευκρινίζεται «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».

Οι υπόλοιποι διεκδικητές θεώρησαν ότι αυτό αποτελεί παραβίαση των όρων της δημοπρασίας και ζήτησαν να αποκλεισθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here