Οι Radiohead «έκαψαν την μάγισσα»

Ξέρετε ποια μάγισσα… Τη μάγισσα της εμπορικής μουσικής, του συνηθισμένου στ’ αυτιά μας ήχου, των στερεότυπων που θέλουν την ποιότητα και την αυθεντικότητα αντίθετες της διασημότητας.  Αναφερόμαστε φυσικά στην κυκλοφορία του νέου κομματιού του βρετανικού alternative  rock συγκροτήματος Radiohead , με τίτλο «Burn the witch» που έχει ήδη προκαλέσει παραλήρημα.

Ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας του συγκροτήματος από τη δισκογραφία, η επιστροφή  έπρεπε να είναι εμβληματική. Έχοντας απενεργοποιήσει όλους τους λογαριασμούς τους από Facebook και Twitter, τα μέλη αυτής της μπάντας-φαινόμενο που δε σταματά να μας εκπλήσσει, προκάλεσαν έντονο θόρυβο και φημολογία για την κυκλοφορία νέου δίσκου, ο οποίος μάλιστα εντάθηκε με την ταχυδρομική αποστολή φυλλαδίων στους φαν τους με στίχους από το κομμάτι.

Ήδη έχουν ξεπεράσει το προσωπικό τους ρεκόρ σε views στο YouTube με το «Burn the witch» να έχει συγκεντρώσει σχεδόν επτά εκατομμύρια χτυπήματα μέσα σε μόλις μία μέρα και λίγες ώρες, τη στιγμή που άλλα γνωστά τους κομμάτια έχουν γύρω στα 3 εκατομμύρια χτυπήματα.

Λίγα λόγια για το κομμάτι

Μουσική σκοτεινή, περίεργη, μυστήρια, στίχοι που φέρνουν στο μυαλό εικόνες από τον Μεσαίωνα και φυσικά ένα βίντεο αναπόσπαστο για την πλήρη εικόνα του κομματιού, σκηνοθετημένο από τον Chris Hopewell.

Η βασική ιδέα  προέρχεται από μια cult ταινία του ’70 με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Λι και τίτλο «The wicker man». Το θέμα της; Ένας αστυνομικός ο οποίος πηγαίνει σε μία πόλη της οποίας  οι κάτοικοι επιθυμούν να τον θυσιάσουν καίγοντάς τον. Για όσους έχουν ήδη δει το videoclip του πολυσυζητημένου κομματιού οι κοινές αναφορές είναι εμφανείς.

the wicker man 1973
Στιγμιότυπο από την ταινία The Wicker man,1973

Fun fact: 30 Απρίλη ή 1η Μαΐου, δηλαδή τη μέρα αποστολής των φυλλαδίων στους φαν του συγκροτήματος και τη μέρα δημοσίευσης του κομματιού, είναι το Walpurgisnacht ή “Witches Night” στη Γερμανική παράδοση.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου αναμένονται να κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο. Μέχρι τότε τα φώτα στραμμένα στο «Burn the witch».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here