Οι υποστηρικτές του Ερντογάν ζητούν μποϋκοτάζ καταστημάτων που συνδέονται με τον Γκιουλέν στη Γερμανία

Να μποϋκοτάρουν τις επιχειρήσεις πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία, τα οποία συνδέονται με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, προτρέπουν οι υποστηρικτές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit», έχει δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίστα με τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε «συμπαθούντες» του Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει γίνει αναφορά σε τέτοιες επιχειρήσεις, ακόμη και στη διάρκεια της θείας λειτουργίας σε χώρους λατρείας των τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνων που ζουν στη Γερμανία.

Στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται επιχειρήσεις όλων των ειδών, από κομμωτήρια μέχρι κατασκευαστικές εταιρείες, και από εμπόρους μέχρι και γιατρούς.

H εφημερίδα «Die Zeit» φιλοξενεί τις δηλώσεις ορισμένων από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, κάποιοι από τους οποίους εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ καταστηματάρχες από το Βερολίνο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη μιλούν για φραστικές επιθέσεις που δέχονται στο δρόμο, με τους οπαδούς του προέδρου Ερντογάν, να τους αποκαλούν «τρομοκράτες» και «προδότες της πατρίδας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here