Οι «σοφοί» του νεοφιλελευθερισμού θέλουν λιτότητα και κοινή «εθνική» κυριαρχία στην Ευρώπη για να σωθεί το ευρώ….

«Το ευρώ κινδυνεύει σοβαρά να μην επιβιώσει από την επόμενη μεγάλη κρίση που θα ξεσπάσει οδηγώντας σε διάλυση την ευρωζώνη και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν μέτρα για την ενίσχυσή του», προειδοποιούν αναλυτές του «Ιδρύματος Ντελόρ» που προβάλλονται από το γνωστό και μη εξαιρετέο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανάρτησή του  ομάδα ακαδημαϊκών και πρώην πολιτικών από όλη την Ευρώπη, υποστηρίζει ότι για να σωθεί το ευρώ θα πρέπει.

*Να ενισχυθεί ο μηχανισμός παροχής βοήθειας της ευρωζώνης, ο ESM, να προωθηθεί  η τραπεζική ένωση και να βελτιωθεί ο συντονισμός στη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή οικονομικών πολιτικών με τρόπο ώστε να μην απαιτούνται αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες (να μην ελέγχονται εν ολίγοις από εθνικά κοινοβούλια οι πολιτικές που θα εφαρμόζονται αλλά ούτε και από τα «ευρωπαϊκά» συμβούλια και να συνιστούν πάγια και ακλόνητη πολιτική).

*Να ακολουθήσει συμφωνία μεταξύ των βόρειων και των νότιων χωρών της Ευρώπης για να υιοθετηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν επενδύσεις (δηλαδή επιβολή λιτότητας με «φιλανθρωπικές» επενδύσεις των βόρειων στα φτωχαδάκια του νότου).

*Να ενοποιηθεί πλήρως η  ευρωζώνης με κοινή ανάληψη χρέους αλλά και κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας υπέρ μιας ευρωπαϊκής «εθνότητας».

Το Ιδρυμα Ντελόρ με έδρα το Παρίσι και το Βερολίνο διευθύνεται από τον  Henrik Enderlein.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here