Οι Ρώσοι σφράγισαν τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα – Άγνοια του θέματος δηλώνει το Κρεμλίνο

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει ότι οι ρωσικές αρχές σφράγισαν χωρίς εξηγήσεις τα γραφεια της στη Μόσχα

«Οι εργαζόμενοι της οργάνωσης διαπίστωσαν σήμερα το πρωί ότι έχουν τοποθετηθεί σφραγίδες στην είσοδο. Δεν είχαμε λάβει καμία ειδοποίηση και οι σφραγίδες τοποθετήθηκαν κατά την απουσία μας», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους.

«Όλα μας τα πράγματα, οι υπολογιστές και τα έγγραφά μας είναι εκεί, πίσω από τις σφραγισμένες πόρτες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ιβάν Κοντρατένκο, εργαζόμενος στην Διεθνή Αμνηστία στη Ρωσία. «Στη σφραγίδα γράφουν ότι τα γραφεία ανήκουν στην Ρωσική Ομοσπονδία και ότι η οργάνωση πρέπει να απευθυνθεί στις αρχές της πόλης της Μόσχας για να λάβει πληροφορίες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ένας τηλεφωνικός αριθμός, ωστόσο κανείς δεν απαντά στα τηλεφωνήματά μας»

Οι ρωσικές αρχές σφράγισαν τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα

Η Διεθνής Αμνηστία στεγαζόταν εκεί  20 χρόνια

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «δεν έχει απολύτως καμία πληροφορία για το θέμα» και ότι «πρώτη φορά ακούει να γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο».

Το γραφείο της Μόσχας είναι το μοναδικό γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Ρωσία.

Απλο το 2012 πάντως οι ρωσικές αρχές πέρασαν νόμο που αμφισβητεί τις αγαθές προθέσεις όλων των μη κυβερνητικών οργανώσεων που παιρνουν οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό και που θεωρείται ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια ή το συνταγμα της Ρωσίας. Ο νόμος επιτρέπει το κλείσιμο των διεθνών οργανώσεων χωρίς δικαστική απόφαση και  πάγωμα των τραπεζικών τους λογαριασμών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here