Οι νοτιάδες θα μας φέρουν σκόνη από την Αφρική

Σκόνη από την Αφρική θα έχουμε σήμερα εξαιτίας των νότιων ανέμων. Η Εθνική Μετεωρολογική Υηρεσία  αναφέρει ότι στην Αττική θα παρατηρηθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις απογευματινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 3-5 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν θα υπάρξουν στη Θεσσαλονίκη, με την πιθανότητα ασθενών βροχών να είναι αυξημένη τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα ανατολικά, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 16 βαθμών Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα, υπάρχει η πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, με τις καιρικές συνθήκες ωστόσο, να βελτιώνονται από το απόγευμα. Η ένταση των ανέμων πρόσκαιρα θα φθάσει τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Ελλάδα, θα υπάρξουν νεφώσεις και κατά τόπους βροχές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, με ένταση 3 – 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες από το μεσημέρι και μετέπειτα. Η ένταση των ανέμων θα ανέρχεται στα 4 – 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τις 19 βαθμούς Κελσίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here