Οι ενστάσεις και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια απομένουν στους 8 του ελικόπτερου -και άλλες απορρίψεις ασύλου

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών απέρριψε και τα άλλα αιτήματα ασύλου (πλην ενός μέχρι στιγμής) των Τούρκων αξιωματικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου.

Τα αιτήματα ασύλου απορρίφθηκαν  με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στο πραξικοπήματα, που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη». Η συνήγορός τους δήλωσε:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της Ε.Ε. που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειές τους μετά το πραξικόπημα. Γιατί απορρίπτουν τα δυο αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας των συνεντεύξεων προβάλλοντας ως μοναδικό λόγο τις δίκες μου παρεμβάσεις στη διαδικασία; (εννοει την ένσταση της για την εξαίρεση μιας συγκεκριμένης χειρίστριας της υπόθεσης) Φοβάμαι πολύ ότι αυτά δε συμβαίνουν τυχαία αν και ήμασταν προετοιμασμένοι εδώ και δυο μήνες και είχαμε λάβει τα μετρά μας ενεργώντας. Θα εξακολουθήσουμε ο,τι προβλέπεται από τη διαδικασία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here