«Οι Ελληνες, Από τον Αγαμέμνονα στον Μ. Αλέξανδρο», στο Μουσείο του Νational Geographic στις ΗΠΑ

 

Εγιναν στην Ουάσινγκτον, στο μουσείο του National Geographic, τα εγκαίνια της ιδιαίτερα σημαντικής έκθεσης «Οι Ελληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο». 

Η έκθεση που παρουσιάζει περισσότερα από 550 αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, εκτείνεται σε μια έκταση 1200 τ.μ. και πλαισιώνεται από εντυπωσιακό οπτικουακουστικό υλικό και ιδιαίτερα επιβλητικά βίντεο παραγωγής του National Geographic Society.

Στην ομιλία του, ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του National Geographic Society, κ. Gary Knell  εξήρε τη γενναιοδωρία της Ελλάδας και τον άριστο συντονισμό και συνεργασία των ελληνικών και αμερικανικών μουσείων, που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της έκθεσης.

Η Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Εκθέσεων του National Geographic Society, κ. Kathryn Keane αναφέρθηκε στη συνεισφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο δυτικό κόσμο, και τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί για το αμερικανικό κοινό μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο κ. George Stamas, ως κύριος χορηγός, τόνισε τη σημασία της παρουσίασης μιας τόσο σημαντικής έκθεσης με αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και του National Geographic να αναλάβουν αυτή την ιδιαίτερα  επιτυχημένη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού. Ευχαρίστησε δε τα μέλη του  «The Greeks Odysseus Circle» οι οποίοι ως χορηγοί της έκθεσης συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού εγχειρήματος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here