Οι δικαούχοι 81.000 θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκαν χτες οι προσωρινοι πίνακες όσων δικαιούνται μία από τις 81.000 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακους στθαμούς της χωρας, με το πρόγραμμα «Εναρμονιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»

Μπορείτε με τον κωδικό σας να τους διαβάστετε εδώ

Οσοι έχουν ενστάσεις μπορουν να τις υποβάλουν από σήμερα  μέχρι τις 22 Αυγούστου ειτε στα κατά τόπους γραδεία τωης ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) είτε με φαξ και email αφού σκανάρουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι με τις τροποποιήσεις που επέφερε η κυβέρνηση

  • η χρηματοδότηση που προβλέπεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία παιδιών, δεν θα δίνεται στους δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς αλλά απευθείας στον κάθε  δικαιούχο.
  • Οι  οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα δεν πληρώνουν τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς. Ετσι, κάθε γονιός θα αναζητά πλέον μόνος του τον παιδικό σταθμό που θα στείλει το παιδί του -ιδιωτικο ή δημοτικό
  • Τα voucher που θα παίρνουν οι γονείς είναι κατά 5% μειωμένα και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο άλλων ετών, όπου οι ιδιωτικοι σταθμοί (σε πολλές περιπτώσεις με το δίκιο τους) δεν έβγαιναν οικονομικά και ζητούσαν από τους γονείς να… φέρνουν οι ίδιοι το φαγητό τωνπαιδιών τους.
  • καθώς καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε για το 70% των θέσεων, πλέον ο σταθμός μπορεί νακαλύπτει έως και το 100% των θέσεών του από δικαιουχους του προγράμματος, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όσους γονείς βρισκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, χωρίς; εντούτοις; να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στ ΕΣΠΑ -μένουν «απ’ έξω δηλαδή

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here