Οικονομολόγοι: Πλήγμα για την βρετανική οικονομία το Brexit

Πλήγμα στη βρετανική οικονομία θα επιφέρει ένα ενδεχόμενο Brexit, εκτιμά  η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην εφημερίδα Observer.

Συγκεκριμένα, το 88% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ το 82% αναμένει αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των βρετανικών νοικοκυριών.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν πάνω από 600 οικονομολόγοι, οι οποίοι εργάζονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Το κρίσιμο δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο για τις 23 Ιουνίου, με τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον να έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί απολύτως την ετυμηγορία του βρετανικού λαού.

«Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων πιστεύει πως η έξοδος από την Ε.Ε. θα πλήξει την οικονομία μας, θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και θα αυξήσει τις τιμές» σχολίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφερθείς στα αποτελέσματα της έρευνας.

Στον αντίποδα, ο Μάθιου Έλιοτ, επικεφαλής της εκστρατείας «Vote Leave», αντέτεινε ότι οι οικονομολόγοι προβάλλουν διαρκώς «τα ίδια κούφια επιχειρήματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here