ΟΑΣΘ: «Δεν πληρώνω, δεν συζητώ, φέρτε επιδοτήσεις» -Tινάζει στον αέρα την τριμερή

Ενώ οι απλήρωτοι οδηγοί του ΟΑΣΘ ανέστειλαν την απεργία τους εν όψει της τριμερούς συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για αύριο στο υπουργείο Εργασίας, η εργοδοσία τα τινάζει όλα στον αέρα δηλώνοντας ότι

  • «Δεν έχει νόημα να παραβρεθούμε στη συνάντηση αφού δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους εργαζόμενους»

Επιμένει δε ο πρόεδρος του ιδιωτικού ΟΑΣΘ ότι για όλα τα χρέη του φταίει το…. κράτος επειδή δεν του έχουν δώσει το αντίτιμο για τα φοιτητικά-μαθητικά εισιτήρια και για την εξυπηρέτηση των ανέργων και των αναπήρων!

  • «Ας μου δώσει το υπουργείο Εργασίας αυτά που μου χρωστάει, στέλνω στη συνάντηση νομικούς συμβούλους  να παραστουν απλώς για να πουν στο υπουργείο Εργασίας να μου εξοφλήσει όσα μου χρωστάει», είπε με θράσος ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Το κράτος από πλευράς του έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ΟΑΣΘ ό,τι ήταν να πάρει το έχει ήδη πάρει και αυτά που ζητάει είναι ουσιαστικά πρόσθετες επιδοτήσεις για τις οποίες όμως αρνείται να προσκομίσει στοιχεία.

Για την αντιπαράθεση ΟΑΣΘ – κυβέρνησης αλλά και τον αμφιλεγόμενο ρόλο συνδικαλιστών-μετόχων του ΟΑΣΘ μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Μιλώντας σήμερα στο «Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης είπε τα εξής:

  • «Εμείς απαιτήσαμε από την διοίκηση του ΟΑΣΘ να μας παρουσιάσει στη συνάντηση ένα πλάνο για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων,  δεν θα μπούμε στη συζήτηση για το αν χρωστάει ή όχι το δημόσιο στον ΟΑΣΘ, Είναι μία βιώσιμη επιχείρηση που έχει παραγωγικό έργο, το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης,  και έχει έσοδα. Είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να προγραμματίσει την πρώτη και βασική υποχρέωσή της να πληρώνει δηλαδή από τα έσοδά της τους μισθούς των εργαζομένων. Θεωρώ ανέντιμο μία επιχείρηση που έχει έσοδα να μην προγραμματίζει να πληρώνει πρώτα τους εργαζόμενους της», κατέληξε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here