ΟΑΣΘ: «Απεργούμε από αύριο» – Σπίρτζης: «Θα πληρωθείτε σύντομα»

Την απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από αύριο, σχολίασε από την Κατερίνη, όπου βρίσκεται  ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός δεκαετιών από αυτούς που λυμαίνονται τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκη», είπε, «αλλά οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σύντομα. Θα δώσουμε στον ΟΑΣΘ αυτό που συμφωνήσαμε ότι οφείλεται, που είναι η διαφορά που προκύπτει από το ΦΠΑ και αυτά τα χρήματα θα πάνε στους οφειλόμενους μισθούς»

«Η συμφωνία που έγινε είναι αυτά τα χρήματα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να τα διαθέσει για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Τα χρήματα θα κατατεθούν γρήγορα».
Ερωτηθείς αν πρόκειται να κατατεθεί προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΟΑΣΘ, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε:
«Προκαταβολικά  επιχορήγηση δεν προβλέπεται να δοθεί. Δεν έχουμε καμία τέτοια συμφωνία. Αυτό που θα γίνει είναι, βάσει της συμφωνίας, ότι θα αποδοθεί ο ΦΠΑ όπως δικαιούται να τον πάρει ο ΟΑΣΘ και τίποτα άλλο»

Στους εργαζόμενους οφείλονται από τον ιδιωτικο ΟΑΣΘ δεδουλευμένα δύο μηνών και το άλλοθι της επιχείρησης είναι ότι δεν μπορεί να καταβάλλει μισθούς όταν το κράτος του οφείλει επιχορηγήσεις. Η πολιτεία από πλευράς της δεν θεωρεί ότι οφείλει επιδοτήσεις και δέχεται απλώς τη διαφορά στο ΦΠΑ (περίπου 12 εκατομμύρια), επειδή ο ΟΑΣΘ εισπράττει ΦΠΑ 13% και αποδίδει 24%
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεία από το καλοκαίρι κατέβαλε και άλλους μισθούς επειδή ο ΟΑΣΘ δεν πληρώνει τους εεγαζόμενους από την άνοιξη
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here