«Ξεσκονίζει” το υπ.Δικαιοσύνης τη λίστα με τους Ελληνες μεγαλοκαταθέτες

Εντατικοποίηση των ερευνών προκειμένου να ελεγχθεί η νέα λίστα που εστάλη στη χώρα μας από τις αρχές του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας με 10.000 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική τράπεζα UBS αποφάσισαν η πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης και οι εισαγγελικές αρχές. 

Οι καταθέσεις, συνολικού ύψους 6,5 δις , έγιναν την περίοδο 2006-2008 και περιλαμβάνουν σημαντικά ποσά που φθάνουν τα 50 εκατ. δολάρια, ενώ υπάρχουν  εκατοντάδες καταθέσεις  με ποσά έως 2 εκατ. δολάρια.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση παραλαβής της λίστας θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς που γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν σύντομα , να εμφανιστούν αυτοβούλως στις αρχές για να τακτοποιήσουν τις…. εκκρεμότητες που έχουν. Με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο φορολογικής αμνήστευσης το οποίο θα ενισχυθεί.

Σήμερα Δευτέρα, το πρωϊ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός Εισαγγελέας, Παν. Αθανασίου, οι Εισαγγελείς που είναι στην ομάδα εργασίας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, Ελένη Τουλουπάκη και Ι. Δραγάτσης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς  Γ. Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης και ο οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του. Το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα τοποθετηθεί κι άλλος επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας για να συνδράμει τους ήδη υπάρχοντες  καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό.   Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο  το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here