Ξεπέρασε κάθε όριο η ΝΔ-Με τον Χίτλερ συνέκρινε την κυβέρνηση η Μισέλ Ασημακοπούλου!

 

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ξεπέρασε κάθε όριο λογικής και πολιτικής σοβαρότητας η αντιπολίτευση στη προσπάθεια της να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της διαπλοκής και να πλήξει τη προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η συνταγματική επιταγή και η νομιμότητα. Ομως η γραφικότητα αυτή, καταντά και επικίνδυνη τελικά για την λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα, καθώς υπάρχουν πολιτικά κόμματα, ΝΔ και Ποτάμι, που μιλούν για βίαιη κατάλυση του Συντάγματος και παρομοιάζουν την κυβέρνηση με το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ!

Η αναφορά έγινε από την βουλευτή της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ, μίλησε για βαριά αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και παρέμβαση στη δικαιοσύνη καλώντας σε δημοκρατική πανστρατιά τους πολίτες, συγκρίνοντας ιστορικά την απάθεια με την στάση ανοχής των πολιτών απέναντι στο καθεστώς του Χίτλερ!

Την σκυτάλη πήρε λίγο αργότερα ο καθηγητής και στέλεχος του Ποταμιού, Παν. Καρκατσούλης, ο οποίος υπερθεμάτισε στις κατηγορίες αλλά για να εμφανισθεί πιο πολιτικά κομψός, παρομοίωσε την κατάσταση με το καθεστώς της Βαϊμάρης.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές δυνάμεις που πιέζουν για την διατήρηση της σημερινής κατάστασης παρανομίας και ασυδοσίας, μάσησε τα λόγια του και δεν απάντησε καθαρά.

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και όσοι στοιχίζονται με αυτήν(ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και λοιπά ορφανά του εκσυγχρονισμού όπως π. χ ο Θ. Πάγκαλος), προσπαθεί να ματαιώσει πάση θυσία την επιβολή της δημοκρατικής συνταγματικής τάξης στο πολύπαθο τηλεοπτικό τοπίο. Γι αυτό και αρνούνται να συνδράμουν στην συγκρότηση του ΕΣΡ και αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια αδειοδότησης.

Για να επιτύχουν μάλιστα στη πολιτική τους που είναι ταυτισμένη με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της διαπλοκής, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διαβάλουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, με κριτική και χαρακτηρισμούς, που προσβάλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού αλλά και την ιστορία.

Ο εύκολος και άνετος παραλληλισμός μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και της προσπάθειας της να εφαρμόσει το Σύνταγμα, που επί 27 χρόνια αγνοήθηκε προκλητικά και ποδοπατήθηκε από το παλαιό πολιτικό σύστημα, με ολοκληρωτικά και φασιστικά-ναζιστικά καθεστώτα, δεν είναι απλά ατυχής. Προσβάλει ευθέως τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, Γι αυτό είναι και πολιτικά άκρως επικίνδυνη.

Ο αδυσώπητος πόλεμος της διαπλοκής και των κομμάτων που την στηρίζουν έχει γίνει πλέον ολοκληρωτικός. Οι δυνάμεις του παλαιού πολιτικού και οικονομικού συστήματος έχουν αποδυθεί σ΄έναν ανελέητο αγώνα να πέσει η κυβέρνηση και να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ενώ παραδέχονται ότι ο διαγωνισμός έπρεπε να είχε γίνει, επιζητούν την ακύρωση του, λέγοντας ότι αρμόδιο να τον διενεργήσει είναι το ΕΣΡ, το οποίο όμως αρνούνται πεισματικά μέχρι τώρα να συγκροτήσουν. Η πολιτική υποκρισία στο απόγειό της.

Είναι ότι χειρότερο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένας θεσμικός πυλώνας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα να ταυτίζεται τόσο απόλυτα με οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν αν διατηρήσουν και να διαιωνίσουν τα κεκτημένα δικαιώματα τους πάνω στη πολιτική εξουσία.

Το ζήτημα είναι σοβαρό γιατί κόμματα που διεκδικούν την εξουσία(ΝΔ), εμφανίζονται να αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον και να υπονομεύουν με εμπρηστικές δηλώσεις την ίδια την λειτουργία της Δημοκρατίας στο τόπο.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here