Ξεπέρασαν τις 150 οι αιτήσεις για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία κατάθεσης βιογραφικών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 153. Την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις πέντε από τις επτά θέσεις του Δ.Σ (οι δύο θα καλυφθούν από τους εργαζόμενους με καθολική ψηφοφορία) είχε απευθύνει, αμέσως μετά τη δημοσίευση του Νόμου, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.  Συγκεκριμένα μέσω του OPENGOV κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Στους ενδιαφερόμενους είναι καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί,  δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, διοικητικά στελέχη εταιρειών, νέοι επιστήμονες και δημιουργοί, αλλά και άνεργοι. Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προγραμματίσει για αύριο στις 5 το απόγευμα στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) στον Χολαργό (Λεωφόρο Μεσογείων 156) για ενημέρωση , ανάλυση του νόμου  που αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ .

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί χωρίς μικροκομματικούς, συντεχνιακούς λόγους το δίκαιο αίτημα  για την επαναφορά της ΕΡΤ στις 11-6-2013 σαν να μην έκλεισε μια μέρα και συνεχίζει να αγωνίζεται και θα αγωνιστεί για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και εξασφάλισης απρόσκοπτης και με προοπτική λειτουργίας της , με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.

Θα παλέψουμε για να εφαρμοστούν στην πράξη με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ οι προτάσεις μας γιατί είναι αξιοπρεπείς, ρεαλιστικές, δίκαιες, και άμεσα εφαρμόσιμες που αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη και είναι συνεπείς , δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο με την πλήρη δικαίωση όλων.

Η ΕΡΤ των ονείρων μας δεν ήρθε , όμως αγωνιζόμαστε για να το πραγματοποιήσουμε ! Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν σύρθηκε και δεν θα συρθεί ποτέ στις ράγες της εξουσίας, της συνδιαλλαγής, των εκβιασμών, της διαπλοκής των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών μεθοδεύσεων.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here