Ξεκινά ο εθνικός διάλογος για την παιδεία

 

Την έναρξη εθνικού διαλόγου για την παιδεία θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης. Ο διάλογος θα περιλαμβάνει και τις τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης ενώ θα τεθεί χρονοδιάγραμμα για μεγάλα θέματα όπως το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ . Για την υλοποίηση αυτού του στόχου , ο κ. Φίλης:

  1. Θα ανακοινώσει τη συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου με πρόεδρο τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο ενώ στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους.
  2.  Θα ενεργοποιήσει το ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας), το οποίο παραμένει ακέφαλο, καθώς ο πρώην υπουργός Αρ. Μπαλτάς παραίτησε των πρόεδρο του ΕΣΥΠ Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα , και τους προέδρους του ΣΑΠΕ (Πανεπιστήμια), ΣΑΤΕ (ΤΕΙ) και ΣΠΔΕ (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-σ.σ. η τότε πρόεδρος κ. Πριόβολου παραιτήθηκε πριν ζητηθούν από τον υπουργό οι παραιτήσεις). Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας θα προτείνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή ως πρόεδρο του ΕΣΥΠ τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκο Θεοτοκά.

.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here