Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του παναγροτικού συλλαλητήριο στο Σύνταγμα-Νέα συγκέντρωση το Σάββατο

Της ΝΤΟΡΙΤΑΣ ΛΟΥΚΙΣΣΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα διαμαρτυρίας των αγροτών με τρακτέρ έξω από τη Βουλή. Το αγροτικό συλλαλήτηριο ήταν μεγάλο και οι αγρότες έδωσαν νέο ραντεβού για τις 11 το πρωί του Σαββάτου, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.  Μαζί με αγρότες κατά του ασφαλιστικού διαδήλωσαν επιστημονικοί φορείς και η ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση έφτασαν και τα λίγα τρακτέρ από τη Νίκαια και τα Κιούρκα καθώς και τα πούλμαν από την Πελοπόννησο. Στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο.

Στον χώρο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά.

Νωρίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βάθη, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα ΜΑΤ τούς απομάκρυναν με χρήση χημικών και λίγο αργότερα οι αγρότες, από την πλευρά τους, άρχισαν να πετούν ξύλα, σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη ενώ έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

αγρότες

αγρότες

αγρότες

αγρότες

αγρότες

αγρότες

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(ANT. NIKOΛΟΠΟΥΛΟΣ)

πορεις τρακτερ αθηνα ευρωκινησηυ νικολοπουλος

πορεις τρακτερβ αθηνα ευρωκινηση νικολοπουλοςΦΩΤΟ: EURKONISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

αγροτες Συνταγμαα ευρωκλινηση μπόλαρη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here