Ξεκίνησε η «μονομαχία» Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη με φόντο το μεσαίο χώρο

ΦΩΤΟ: EUROJKINISSI(Π. ΣΤΟΛΗΣ)

Με πλαίσιο αναφοράς τον μεσαίο χώρο και με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ηγεμονία Τσίπρα, ξεκίνησε και επίσημα η «μονομαχία’ των δύο υποψήφιων για την προεδρία τη ΝΔ. Ο Β. Μεϊμαράκης κάνει αναφορές στην παρακαταθήκη του Κων. Καραμανλή ενώ ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι στο μεσαίο χώρο βρίσκονται οι πολιτικά ορφανοί πολίτες η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και θα φέρει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση Μεϊμαράκη

«Πάμε στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι το κόμμα «με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η νίκη ανήκει στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Οι Νεοδημοκράτες με την αθρόα συμμετοχή τους, έδωσαν ένα ακόμη δυναμικό παρών.

Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Έστειλαν μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική δύναμη με ξεκάθαρο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό στίγμα.

Πάμε λοιπόν στις 10 Ιανουαρίου να κάνουμε πράξη το όραμα μας, για μια Νέα Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, η οποία με τον ανοιχτό συνεδριακό της διάλογο θα δώσει λύσεις στα σημερινά μας προβλήματα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Μια Νέα Δημοκρατία που βάζει πάνω απ΄ όλα το εθνικό συμφέρον.

Μια Νέα Δημοκρατία με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Τι λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Για δυνατότητά του να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς εφόσον ηγηθεί τη ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγκα  τονίζοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι πολιτικά ορφανοί πολίτες η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και θα φέρει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη αλλά μια ΝΔ που να μπορεί να εκφράσει και πάλι «τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα», της δημιουργικής όπως είπε Ελλάδας που είναι φιλοευρωπαϊκή και επενδύει στην πραγματική δουλειά και την αξιοκρατία.

Διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί είτε αυτός είτε ο κ. Μεϊμαράκης δεν τίθεται θέμα ενότητας ούτε πολιτικής στροφής της ΝΔ προς το μεσαίο χώρο τα οποία είναι δεδομένα.

Εξήγησε μάλιστα ότι αν θέλει κάποιος μια κεντροδεξιά του 40% θα πρέπει να ταυτιστεί με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δεξιών με τους κεντρώους φιλελεύθερους και τους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς.

Σχετικά με την στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι είναι δεξιός σε αντίθεση με τον ίδιο που είναι κεντροδεξιός, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια κεντροδεξιά στην οποία όλοι να χωρούν.

Αναφορικά με τα διλήμματα της εκλογής της 10ης Ιανουαρίου, ανέφερε ότι το ένα αφοροά στο ζήτημα της δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και το άλλο στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Για το πρώτο υπογράμμισε ότι το 60% και πλέον των πολιτών που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι είναι καταλληλότερος να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το απέδειξε, είπε, με το να φέρει στη ΝΔ πολίτες που είναι μακριά της τώρα ενώ ενδεχομένως και λόγω ηλικίας και ενός πιο σύγχρονου πολιτικού λόγου, μπορεί να μιλήσει καλύτερα και στις νεότερες ηλικίες.

Σημείωσε επίσης με νόημα ότι το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής του κόσμου το κέρδισε ο ίδιος και όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είχε ταχθεί κατά της ανοιχτής διαδικασίας. «Αποδείξαμε ότι αν ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία, η κοινωνία δεν θα μας γυρίσει την πλάτη», είπε.

Με τον ίδιο στην ηγεσία της ΝΔ το κόμμα θα ασκήσει πιο συγκεκριμένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι θα αρχίσει από την αρχή να παράγει πολιτική έτσι ώστε όταν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκοπικά να μπορεί η ΝΔ να «γεμίσει αυτό το κενό» όχι ωστόσο κάνοντας όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ψέματα και προσπαθώντας να στρογγυλοποιήσει τα πράγματα αλλά «έχοντας ξεκάθαρο εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here