Ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά

Περισσότεροι από 360 πρόσφυγες , στη πλειονότητά τους Σύροι, επιβιβάσθηκαν λεωφορεία του ΟΑΣΑ και αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραθιά για το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Παράλληλα, πολλοί Γιαζίντι (κουρδική ομάδα που ζει στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία) ήρθαν με ταξί από το Ελληνικό στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενωθούν με την κοινότητά τους και να μεταφερθούν και αυτοί στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Στόχος των αρμοδίων εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι η αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά έως το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά περίπου 800 άτομα θα μεταφερθούν σήμερα, Δευτέρα, στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Σε πρώτη φάση, θα γίνει προσπάθεια να αδειάσει ο επιβατικός σταθμός της πύλης Ε2, στον οποίο βρίσκονται 1.350 πρόσφυγες.

Θα ακολουθήσει η πέτρινη αποθήκη, όπου βρίσκονται 1.000 άτομα, και τέλος ο επιβατικός σταθμός της Ε 1, όπου διαμένουν 2.150 άτομα.

Την ίδια ώρα, πάντως, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, άλλοι 373 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν την τελευταία εβδομάδα (4-11 Απριλίου) σε 29 περιπτώσεις σε ελληνικά νησιά, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. ωστόσο το σημερινό δελτίο απογραφής έχει καταγράψει μόλις 18 αφίξεις προσφύγων στα νησιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here