Ξανά στο εδώλιο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ξανά σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο -λόγω αναπηρίας- από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Η σημερινή, είναι η  δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών της διοίκησης του τέως δημάρχου . Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 16 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στα Διαβατά για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι ήταν εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και αθωώθηκαν από το δικαστήριο. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται ένας ακόμη δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος, όμως, απεβίωσε πρόσφατα.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία έχει τοποθετηθεί στον αριθμό 13 του εκθέματος και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί στη δικάσιμο της επόμενης μέρας (Τρίτη 29/9), είναι -όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά. Η υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο αίτημα αναβολής από τους συνηγόρους των βασικών κατηγορουμένων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here