Ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αν. Γεωργίου – Κατηγορείται για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης

Εκ νέου παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, αυτή τη φορά ωστόσο για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε εν μέρει το απαλλακτικό βούλευμα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της τότε αντεισαγγελέως, και νυν εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Έπειτα από την υπ’ αριθμόν 1331/2016 απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, εντάσσεται στην υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, η οποία οδήγησε την χώρα στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου το 2010, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε προτείνει τον Ανδρέα Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here