Ξάνθη: Ο υπουργός ματαίωσε μαθητική εκδρομή με χορηγό χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή

Με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας Νίκου Φίλη, μετά από διαμαρτυρίες αρκετών τοπικών παραγόντων, ματαιώθηκε τελικά η εκδρομή του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στις Βρυξέλλες, με πρόσκληση του χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή Ε. Συναδινό.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από γονείς, την ΕΛΜΕ Ξάνθης αλλά και παράγοντες της εκπαίδευσης ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνει η εκδρομή τάξης του σχολείου και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που προέβλεπε συναντήσεις με τον εν λόγω ευρωβουλευτή του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος.

Στην εκδρομή θα μετείχε μια τάξη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, η οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Κυριακή με έξοδα της Χ.Α και του Ευρωβουλευτή. H πρόσκληση για την συγκεκριμένη εκδρομή έγινε μετά  από επιστολές που απεστάλησαν και σε άλλους Ευρωβουλευτές για να καλύψουν τα έξοδα της , στις οποίες απάντησαν αρνητικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr,  καθώς οι αποστολές που γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο από Ευρωβουλευτές έχουν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και δεν προσφέρονται για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Αρκετοί καθηγητές του σχολείου αλλά και παράγοντες της εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την εμπλοκή  της Χ.Α. με την εκδρομή του σχολείου, πριν δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να υπάρξει συνέχεια επί του θέματος και ιδίως για το ποιοι μεθόδευσαν αυτή τη πρωτοβουλία.

συνοδινος

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωβουλευτής της ΧΑ Ε. Συναδινός είναι αυτός που αποβλήθηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, επειδή τοποθετήθηκε ρατσιστικά , αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here