Ν. Φίλης: Τα κενά κλείνουν μέρα με τη μέρα. Μέχρι την Παρασκευή 14.000 προσλήψεις

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ.ΜΠΑΛΤΑΣ)

Τις  14.000 θα έχουν φτάσει οι προσλήψεις των αναπληρωτών μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στο κτίριο του υπουργείου, έξω από το οποίο, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κενά στη σχολική εκπαίδευση.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «κληρονομιά αδιοριστίας«, που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κενά – και δεσμεύτηκε για προσλήψεις για την σχολική χρόνια 2016-17. «Τα κενά κλείνουν μέρα με τη μέρα, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή», δήλωσε ο υπουργός. Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε επίσης «εξαιρετική» τη συνεργασία που είχε με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για «διαρκή διάλογο» μαζί τους, αλλά και μαζί με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. «Όταν υπάρχει διάλογος, λύνονται τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, και πρόσθεσε ότι ο εθνικός διάλογος για την παιδεία έχει ατζέντα και χρονοδιάγραμμα, ώστε τον Απρίλιο να παρουσιαστούν οι βάσεις «μιας πραγματικής αναγέννησης της εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι πιστώσεις τις οποίες θα εξασφαλίσει το υπουργείο συνολικά για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών την τρέχουσα σχολική περίοδο, αφορούν 19.500 προσλήψεις. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα απομένουν 5.500 κενά να πληρωθούν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here