Ν. Φίλης: Ο πρωθυπουργός είναι εύπορος και προνομιούχος

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Και τον Αλέξη Τσίπρα πήραν  τα σκάγια του υπουργού παιδείας . Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος;» είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης,  όταν ρωτήθηκε για τα παιδιά του πρωθυπουργού που φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο.
Συγκεκριμένα ο κ.Φίλης είπε: «Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, , τι είναι φτωχός είναι;  Αν δίνεις 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο για να πάνε τα παιδιά σου σε ιδιωτικό σχολείο, τα έχεις » συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι δεν απαντά στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια, αλλά καλείται να απαντήσει στο πρόβλημα που έχει όλος ο ελληνικός λαός.
«Δουλειά του υπουργού Παιδείας δεν είναι να μπαίνει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Είναι να διασφαλίσει το μείζον, που έιναι κατά το δυνατόν δημόσιο και αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά», παρατήρησε.
Ο κ. Φίλης μιλώντας στον Real FM δήλωσε ότι την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι κάθε οικογένεια που επιθυμεί να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, πρέπει να αναλαμβάνει και το κόστος.
Αναφερόμενος στη δήλωση περί «πενταροδεκάρων», έκανε λόγο για σχήμα λόγου, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ και τόνισε ότι προτιμά να κάνει συζήτηση επί της ουσίας.

Σχήμα λόγου χαρακτήρισε και την αναφορά του Στέφανου Μάνου, ο οποίος είχε σημειώσει ότι θα τουφέκιζε τον υπουργό Παιδείας.
«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».
Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ και για το γεγονός ότι οι δανειστές δεν δέχονται κλιμακωτούς συντελεστές, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση» και πρόσθεσε:

«Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here