Ν. Παππάς: Συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου, δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων

Σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, η Αθήνα επιθυμεί συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου, που είναι η ημέρα λήξης της προθεσμίας πληρωμής των ομολόγων της ΕΚΤ. Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παππάς δήλωσε: «Οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές» και συμπλήρωσε ότι: «Ήδη αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε ρευστότητα.»

Στο θέμα της επίτευξης συμφωνίας ο κ. Παππάς δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και αποφασιστικότητα και είμαι προσωπικά πολύ αισιόδοξος, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, τα πράγματα θα είναι θετικά ώστε να επιτευχθεί σύντομα μια καλύτερη συμφωνία».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, ακόμα και μετά από 48 ώρες. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ωστόσο, υποστήριξε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει ακόμα και εντός 24 ωρών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here