Παππάς: Σε 15 ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

H ώρα της αλήθειας για την διαπλοκή και τα πολιτικά συμφέροντα που την στηρίζουν πλησιάζει. Σε δεκαπέντε ημέρες θα έχει αναρτηθεί στο opengov για  δημόσια διαβούλευση, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου.

Ο υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία κωλυσιέργησε στο θέμα σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με στόχο να μην κατατεθεί ο σχετικός νόμος, αλλά τώρα, μετά από 25 χρόνια θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, το σκηνικό αλλάζει.

«Εμείς θέλουμε σχήματα οικονομικά βιώσιμα, γιατί εάν δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, έχουν οικονομικές τρύπες και αυξημένες δανειοδοτήσεις, ασκώντας πιέσεις στο πολιτικό σύστημα να παρέμβει στις τράπεζες», υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Το Μega η ρίζα του κακού 

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επισήμανε ότι «εκεί βρίσκεται η ρίζα και η απαρχή της αλληλεξάρτησης μεταξύ πολιτικού συστήματος, τραπεζικού συστήματος και τηλεοπτικών μέσων».

Ο Νίκος Παππάς στην αρχή της ομιλίας του χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η ΝΔ ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ασφάλεια των πολιτών, θέτοντας ως ζήτημα το προσφυγικό. «Πρόκειται για ένα ολίσθημα», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους με αφορμή και τα αιματηρά γεγονότα στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, θέλοντας να στρέψει τα φώτα από την επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή.

Ο υπουργός έκανε λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα, εκδοτικά και μη, τα οποία καθυστερούν με διάφορες αφορμές την έλευση της συζήτησης για τη διαφάνεια στο κοινοβούλιο, αλλά ο λαός, «την ερχόμενη Τρίτη θα ακούσει και θα καταλάβει πολλές αλήθειες».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση, έχοντας καταφέρει πράγματα στην οικονομία – μείωση ελλείμματος, αύξηση φορολογικών εσόδων, κλπ. – έχει δώσει στους εταίρους της να καταλάβουν ότι τώρα στη χώρα ασκείται σωστή διοίκηση.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

– See more at: https://left.gr/news/n-pappas-se-15-imeres-i-prokiryxi-toy-diagonismoy-gia-tis-tileoptikes-adeies#sthash.hxAumFtF.dpuf

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here