Ν. Καρανίκας: Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, το διαδίκτυο, η οργανωμένη λάσπη και η στάση της ΝΔ

Εντονη πολιτική διάσταση επιχείρησε να δώσει η ΝΔ στην υπόθεση του διορισμού του Ν. Καρανίκα, ως συμβούλου του πρωθυπουργού στο τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνει λόγο   για «ανεκδιήγητες επιλογές απίθανων ανθρώπων σε καίριες θέσεις» και ζητά την άμεση αποπομπή Καρανίκα.

Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικά και αρνητικά ως επί το πλείστον για τον διορισμό αυτό. Στην ουσία ωστόσο, το αρχικό βασικό επιχείρημα των επικριτών του διορισμού του, ήταν η καθαρή στάση του κ. Καρανίκα να δηλώσει αντιρρησίας και αρνητής στράτευσης, εξ αιτίας της οποίας διώχθηκε ποινικά για ανυπακοή και είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές αλλά και στην στάση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αναξιοπιστία και λάσπη και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ασχοληθεί με τους δικούς της υπόδικους συνεργάτες και συνομιλητές.

«Το μέγεθος της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης κρίνεται από τα θέματα που ανοίγει στο δημόσιο διάλογο. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ότι η ΝΔ ρίχνει λάσπη για τους μετακλητούς υπαλλήλους και τους ειδικούς συνεργάτες της κυβέρνησης  και δεν ασχολείται βέβαια  με τους δικούς της υπόδικους συνεργάτες και συνομιλητές και τις δοσοληψίες τους.  Καθείς εφ’ ω ετάχθη.», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι υποστηρίζει η ΝΔ

«Ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού της χώρας, μεταξύ άλλων απίθανων και ανόητων που δημόσια υποστηρίζει, εκθειάζει έργα και ημέρες της διεθνούς τρομοκρατίας< επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

»Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας έφτασε στο απερίγραπτο σημείο να χαρακτηρίζει ως «αριστούργημα τέχνης», την τραγωδία των κατεστραμμένων Δίδυμων Πύργων! Όλα αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά.

»Είναι πολύ σοβαρό για μια χώρα, την ώρα που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, ο πρωθυπουργός της να προχωρά σε ανεκδιήγητες επιλογές, διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους. Περιμένουμε – εντός της ημέρας – την αποπομπή του κ. Καρανίκα» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Ποιός είναι ο Ν. Καρανίκας και γιατί ενόχλησε ο διορισμός του

Αντισυμβατικός και εκτός κυκλωμάτων, ενεργός μαχητής στους κοινωνικούς αγώνες, ο κ. Καρανίκας δεν μασούσε τα λόγια του.

Ο ίδιος στο βιογραφικό του, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ανοικτής Πόλης στη Θεσσαλονίκη, δήλωνε αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος. Ανέφερε χαρακτηρστικά ότι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα.  Αυτοσυστηνόταν ως Αρνητής στράτευσης, μέλος του Συνδέσμου αντιρρησιών συνείδησης, ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού φόρουμ, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε ενεργά σε πολλές δραστηριότητες των κοινωνικών κινημάτων.

Κάποιοι θεώρησαν όλα αυτά ως σοβαρά «μειονεκτήματα» και νόμισαν ότι βρήκαν ένα βολικό πρόσωπο για στοχοποίηση και για «διαδικτυακή ανθρωποφαγία». Κυρίως όμως, θεώρησαν ότι ανακάλυψαν ένα πρόσωπο μέσω του οποίου θα μπορούσαν να επιτεθούν στο πρωθυπουργό που τόλμησε να κάνει έναν τέτοιο τύπο, σύμβουλό του!

karanikas bio

 

Αυτή η υποκριτική προσέγγιση της αλήθειας και της πραγματικότητας έχει την εξήγησή της. Υποκρύπτει καταφανώς πολιτική σκοπιμότητα.

Κάποιοι ενοχλούνται από έναν έντιμο αντισυμβατικό άνθρωπο αλλά δεν δίνουν καμία σημασία σε συμβούλους πρωθυπουργών που περιλαμβάνονται σε λίστες μεγαλοκαταθετών και φοροφυγάδων.

Η σάτυρα στο διαδίκτυο για το θέμα αυτό βρήκε ήδη το δρόμο της.

karanikas-tweet-tria

karanikas-tweet-pente

karanikas-tweet-ennia

 

Εκείνη που τον έχασε για μια πολλοστή φορά, είναι η δημοσιογραφία  που ασκείται ως κατευθυνόμενη πληροφόρηση και χυδαία λασπολογία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here