Ν.Δ: Η χώρα σέρνεται, η νέα διαπλοκή έρχεται

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνεδρίασε η Συντονιστική Ομάδα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησε θέματα που αφορούν την γενική πορεία της χώρας, τις τηλεοπτικές άδειες και τη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της ΝΔ, «η χώρα σέρνεται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά από τη σφαγιαστική έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων» και πως η χώρα είναι και θα παραμείνει σε ύφεση.

«Όλη αυτή η κατάσταση εν όψει του φθινόπωρου και του πολύ δύσκολου χειμώνα γίνεται αισθητή από την κοινωνία από την οποία έρχεται μια δυνατή βοή “δεν αντέχουμε άλλο»», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, ενώ εκφράστηκε έντονη ανησυχία και για την πορεία του προσφυγικού.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εκφράστηκε η εκτίμηση πως τέτοια θέματα που «σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν».

Ως προς την ουσία του θέματος, πρώτον, επιβεβαιώθηκε η σαφής θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον νέο διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής. Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό-αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα.

Εν όψει ΔΕΘ, τα στελέχη της Ν.Δ. προανήγγειλαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει σχέδιο εξόδου από την κρίση μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here