Προφυλακίστηκε και πάλι ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Α.Μαρτίνης

Στη φυλακή επέστρεψε ο Ανδρέας Μαρτίνης, με μια νέα προφυλάκιση, αυτή τη φορά για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, υπόθεση που αφορά την δωρεάν νοσηλεία επιφανών προσώπων στο Ερρίκος Ντυνάν, την  περίοδο 2007 – 2010.

Ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης απολογούμενος στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς κ. Νίκο Τσιρώνη αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ζημίωσε το νοσοκομείο υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για εκπτώσεις και όχι δωρεάν περίθαλψη ασθενών. Ακόμη κι αν το πόρισμα καταδείκνυε πως σε κάποιες περιπτώσεις η έκπτωση αυτή έφτανε  μέχρι και το  100% , ο Ανδρέας Μαρτίνης επέμεινε πως με αυτό τον τρόπο  συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του νοσοκομείου αφού τα πρόσωπα που νοσηλεύονταν ήταν δημόσια πρόσωπα και αυτό από μόνο του αποτελέσουν διαφήμιση για το Ερρίκος Ντυνάν.

Η απολογία του Ανδρ.  Μαρτίνης ξεπέρασε τις τρεις ώρες και αμέσως μετά επέστρεψε στις φυλακές αφού από τον περασμένο Μάιο  βρίσκεται προφυλακισμένος  για την υπόθεση «μίζας» 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International  σχετικά με την  προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Στο υπόμνημα που  κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή ο Αν. Μαρτίνης φέρεται να αποδέχθηκε ότι πράγματι ότι πράγματι έγιναν οι συγκεκριμένες νοσηλείες, όχι όμως δωρεάν αλλά με έκπτωση. Και η έκπτωση αυτή, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν έγινε στο σύνολο των νοσηλειών αλλά μόνο στο ποσό που δεν κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών. 

Ακόμη, ο Ανδρεας Μαρτίνης φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του: 

– Πως από τη σύσταση του Ερρίκος Ντυνάν ως κοινωνικού Ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί ως Νομικού Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, προβλέπεται η δυνατότητα νοσηλείας, ευπαθών ομάδων αλλά και κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών. Αυτού του τύπου οι νοσηλείες, γίνονταν – όπως φέρεται να είπε-  με εισηγήσεις της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερρίκος Ντυνάν ή του Ερυθρού Σταυρού η της Αρχιεπισκοπής. 

– Παραδέχθηκε ότι πράγματι τα 51 πρόσωπα δεν κατέβαλαν νοσήλια. Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστήριξε –  επρόκειτο για εκπτώσεις που έγιναν στο μέρος που θα πλήρωναν οι ασφαλιστικοί φορείς. Άρα,  αυτό που δεν χρεωνόταν  στους ασθενείς θα  ήταν το εμπορικό κέρδος του Ερρίκος Ντυνάν. Όπως δε ισχυρίστηκε, οι αποφάσεις αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά αδού οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν. 

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη  λίστα των ασθενών που δεν έβαλαν το …χέρι στην τσέπη  για να πληρώσουν τα νοσήλιά τους, καταγράφονται 51  πολύ γνωστά ονόματα  ενώ η ζημία του νοσοκομείου ανέρχεται στο  1,75 εκατ. ευρώ. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here