Ντομπρόβσκις: Την άλλη βδομάδα η δόση των δις ευρώ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση των θεσμών για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο – πολύ τον δρόμο τους», ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την 26η και την 27η Οκτωβρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ετσι όταν ρωτήθηκε, αν η Ελλάδα πρόκειται να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Αυτό θα έλεγα».

Απεσταλμένοι των τεσσάρων θεσμών οι οποίοι επιβλέπουν την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι την 23η Οκτωβρίου για να συζητήσουν «την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», είχε διευκρινίσει προχθές Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφερόμενη στην Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here