Ντοκιμαντέρ του BBC με live μετάδοση ευθανασίας 57χρονου προκαλεί σάλο

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία με το ντοκιμαντέρ του BBC «How to Die: Simon’s Choice» (Πώς να πεθάνετε: Η επιλογή του Σάιμον) όπου παρουσιάστηκε σε live μετάδοση η ευθανασία ενός 57χρονου, ο οποίος αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του λόγω της ανίατης ασθένειας του, που οδηγεί σε ολική μυική ατροφία και θα τον άφηνε παράλυτο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τη μετάδοση από το BBC2 παρακολούθησαν περισσότεροι από 1,2 εκατ. τηλεθεατές. Πολλοί δήλωσαν σοκαρισμένοι, αλλά υπάρχουν και άλλες απόψεις. Όπως γράφει ο Guardian «ήταν ένα όμορφο, προσεκτικό, μετρημένο φιλμ για την επιθυμία του Simon να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ ακόμα είχε την επιλογή – δηλαδή, να πάει σε κλινική στην Ελβετία και να λάβει τη θανατηφόρα δόση του αναισθητικού».

H σύζυγός του, αν και διαφωνούσε με την  απόφαση του, την σεβάστηκε και έμεινε κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μετά την προβολή, μάλιστα δήλωσε πώς πρόκειται για «ένα όμορφο ντοκιμαντέρ».

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή του ντοκιμαντέρ στην οποία ο 57χρονος απεικονίζεται χαμογελαστός, αφού έχει πάρει την δόση του φαρμάκου, δηλαδή λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η συγκεκριμένη σκηνή χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η πιο στενάχωρη σκηνή» που έχουν δει ποτέ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως το τελευταίο λεπτό της ζωής του αποφασίστηκε τελικά να κοπεί και να μην παίξει στην εκπομπή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here