Ντε Βιλπέν: Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνειά της

«Χάρις στον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της» υποστηρίζει ο γάλλος πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV,. Ο κ. Ντε Βιλπέν χαρακτηρίζει «τύχη» τον έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να πετύχει η Ευρώπη στο κοινό συμφέρον.

«Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα και τους εαυτούς μας να πετύχουμε. Εχουμε την τύχη να έχουμε έναν νέο πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής γνώμης και είναι επίσης ανεξάρτητος. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνειά της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας. Ακολουθώντας της γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ντε Βιλπέν εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι η μόνη λύση.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει «θλιμμένος με την ευρωπαϊκή τύφλωση». «Δεν είμαστε αληθινοί δημοκράτες, συνεπώς ας σταματήσουμε να δίνουμε μαθήματα στους υπολοίπους», επισημαίνει για να εξηγήσει πως «σήμερα, οι πολιτικοί μας μιλούν για τα μικρόφωνα και τις κάμερες, αλλά έχουν ξεχάσει τους λαούς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here