Ντίζελγκεϊτ: Εισαγγελική έρευνα για τον παραιτηθέντα CEO της VW M. Βίντερκορν

Έρευνα σε βάρος του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν ξεκίνησε η γερμανική εισαγγελία ενώ πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το τεράστιο σκάνδαλο που πλήττει την κορυφαία στο κόσμο, γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ηδη η αρμόδια γερμανική υπηρεσία μεταφορών έδωσε προθεσμία έως τις 7 Οκτωβτρίου στην VW για να εξηγήσει πως θα εφαρμόσει τα περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητά της, απειλώντας την και με απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων της στης Γερμανία!

Ο Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τον σάλο των αποκαλύψεων για χρήση ειδικού λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρ΄πυων σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ. Την θέση του κατέλαβε ο επικεφαλής της Porsche Ματίας Μίλερ, ο οποίος καλείται τώρα να διαχειριστεί το Dieselgate.

Ο γερμανικός όμιλος Volkswagen, κάτοχος 12 εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων και φορτηγών, παραδέχθηκε ότι είχε τοποθετήσει λογισμικό παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων στους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189 σε περίπου 11 εκατομμύρια από τα οχήματά του ανά τον κόσμο.

Η ύπαρξη του επίμαχου λογισμικού ανακαλύφτηκε αρχικά στις ΗΠΑ  αλλά απ ότι φαίνεται επεκτείνεται και σε άλλα σημεία του κόσμου και στην Ευρώπη. Οι αρμόδιες γερμανικές αρχές έχουν δώσει διοριστία στην αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen να εξηγήσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου πώς σχεδιάζει να εφαρμόσει τα εθνικά περιβαλλοντικά πρότυπα στα αυτοκίνητα ντίζελ που κατασκευάζει.

Εάν η εταιρεία δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (KBA) προειδοποιεί ότι μπορεί να αναστείλει τις άδειες που χορηγεί σε όλα τα «ύποπτα» μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τους στους γερμανικούς δρόμους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here