Ντάισελμπλουμ: Ψαλίδι στα κονδύλια των χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες

Να δίνονται λιγότερα χρήματα σε χώρες της Ε.Ε οι οποίες  αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες. Την πρόταση αυτή επαναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δείχνοντας ουσιαστικά χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Πολωνία. Η τελευταία μάλιστα , μία από τις πιο «ευνοούμενες» από την ανακατανομή κονδυλίων της ΕΕ, οδεύει προς κυβέρνηση που αναμένεται να κρατήσει σκληρότερη στάση στο προσφυγικό.

Το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και για αυτό αναμένονται ανταλλάγματα, όπως μεταδίδει η γερμανική FAZ.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού –για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία– για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here