Ντάισελμπλουμ: Αναξιόπιστη η κυβέρνηση.Από την Τρίτη θα υπάρξουν κίνδυνοι

Πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση συνιστούν οι δηλώσεις του Γερούν Νταισελμπλούμ ο οποίος ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου, στη διακοπή της δραματικής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες ότι ανεξαρτήτως της έκβασης του δημοψηφίσματος  υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

«Oι πιθανότητες για καλύτερη συμφωνία είναι εξαιρετικά περιορισμένες»,  ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρεπει να βρει τροπο για να διαχειριστεί τους κινδύνους που θα υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί. Ξεκαθάρισε ότι παράταση δεν δίνεται.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος έκλεισε τις  πόρτες της διαπραγμάτευσης εκφάζοντας πολλες φορές τη λύπη του γιατί η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να καταφύγει σε δημοψήφισμα, απορρίπτοντας τις προτάσεις των θεσμών.  Ειπε μάλιστα ότι οι προτάσεις δεν ήταν οι τελικές και ότι δεν είχαν υποβληθεί επισήμως στο Eurogroup.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα δυστυχώς θα εκπνεύσει την Τριτη το βραδυ και ότι μετά τη λήξη του Εurogrooup θα υπάρξει συνάντηση , χωρίς τη συμμετοχή του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, ώστε να εξεταστούν τα μελλοντικα βηματα μας.

Οπως είπε, η ελληνική κυβερνηση πρέπει  να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρωσει τις υποχρεώσεις της. Η ευρωζώνη έχει δώσει μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα. Η ευθυνη βαραινει την ελληνική  κυβερνηση και μετα το δημοψηφισμα  πρέπει να τηρήσει τις υποχρεωσεις της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here