Νίκη των ινδιάνων στο Standing Rock -Σταματάει ο αγωγός πετρελαίου

Υστερα από επτά μήνες κινητοποιήσεων αλλά και άγριας καταστολής, ο αγωγός πετρελαίου DAPL, δεν πρόκειται να περάσει κάτω από τον ποταμό Μιζούρι, στην Βόρεια Ντακότα.

Ο αγώνας των ιθαγενών της φυλής Σιού αλλά και άλλων φυλών ινδιάνων και ακτιβιστών κατάφερε να σταματήσει το έργο, καθώς την περασμένη Κυριακή το τμήμα μηχανικών του στρατού των ΗΠΑ δεν χορήγησε άδεια για την διέλευση του αγωγού από το Standing Rock.

Η Βοηθός Γραμματέας Πολιτικών Έργων του αμερικανικού στρατού Jo-Ellen Darcy δήλωσε την Κυριακή, ότι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε το έργο κατασκευής του αγωγού είναι να διερευνηθούν εναλλακτικές διαδρομές για τη διέλευση του αγωγού.

Η απόφαση αυτή είναι μια νίκη για τους πολλούς χιλιάδες ινδιάνους και μη που έχουν κατασκηνώσει εδώ και μήνες κοντά στην περιοχή κατασκευής στο Standing Rock ενάντια στον αγωγό που θα έθετε σε κίνδυνο το νερό στην περιοχή αλλά και περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς για τους ινδιάνους της περιοχής.

Οι κατασκηνωτές βίωσαν πολλές φορές την άγρια καταστολή από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής με χημικά, με σκυλιά που τους δάγκωναν και με αύρες νερού που τους κατέβρεχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και με πολύ κρύο.

 

Με πληροφορίες από Democracy Now

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here