Νιγηρία: Νεκροί οκτώ άνθρωποι από επίθεση καμικάζι στην πόλη Μαϊντουγκούρι

ΦΩΤΟ: CNN.gr

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από δύο καμικάζι βομβιστές στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με το στρατό.

Προς το παρόν, για τις επιθέσεις που φέρουν τη σφραγίδα της Μπόκο Χαράμ, δεν έχει αναλάβει κανείς τις ευθύνες, ωστόσο η τελευταία, προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη βορειοανατολική Νιγηρία, κίνηση η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσότερων από δύο εκατομμυρίων άλλων.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός, αναφέρει ότι μία γυναίκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μπροστά από έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Μπακάσι στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, έσπειρε το θάνατο σε πέντε άνδρες και τραυμάτισε 11 γυναίκες.

Μία άλλη περίπτωση γυναίκας βομβίστριας αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, στην προσπάθειά της να εισέλθει σε αποθήκη καυσίμων της πετρελαϊκής εταιρίας NNPC, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Για την ιστορία, η Μπόκο Χαράμ στις αρχές του 2015 είχε θέσει υπό τον έλεγχό της μια περιοχή περίπου στο μέγεθος του Βελγίου, όμως ο στρατός της Νιγηρίας έχοντας τη βοήθεια στρατευμάτων από γειτονικές χώρες, έχει ανακαταλάβει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης αυτής.

Παρ’όλα αυτά, η οργάνωση εξακολουθεί να πραγματοποιεί βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας τόσο στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και στον γειτονικό Νίγηρα, όσο και στο Καμερούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here