Νευρίασε ακόμα κι ο Τσακαλώτος και βάζει κόκκινες γραμμές

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βάζει «κόκκινες γραμμές» με επιστολή του  και «ξεκόβει» ότι κάποια από  τα προαπαιτούμενα της τελευταίας στιγμής με τα οποία πιέζεται η κυβέρνηση για να της εκταμιεύσουν την δόση, ΔΕΝ θα ικανοποιηθούν.

Η επιστολή προς τους δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας απευθύνεται τους Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ). Σε αυτήν αποκλείεται η υλοποίηση οκτώ προαπαιτούμενων από τα 150 (τα περισσότερα αφορούν φραστικές αλλά δεσμευτικές διατυπώσεις) που θέτουν οι δανειστές. Τα οκτώ αυτά σημεία όμως είναι σημαντικά.  Τέσσερα από αυτά είναι τα εξής:

* το ενεργειακό (οι δανειστές θέλουν ουσιαστικά να εκμαιεύσουν ότι η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ και ο Τσακαλώτος το αποκλείει)

* η απαίτηση των δανειστών να καταργηθούν οι συντάξεις που χορηγούνται για εργατικά ατυχήματα

*τα ειδικά μισθολόγια  (ο Τσακαλώτος επιμένει να παραμείνει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει ότι αυτά θα μπορούν να «ξεπαγώσουν» ενώ οι δανειστές δεν θέλουν αναφορά σε καμια τέτοια προοπτική)

*Το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το οποίο δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here