Νετανιάχου: Φράχτη σε όλο το Ισραήλ για «τα άγρια θηρία»

Σχέδιο για τη δημιουργία ενός συρμάτινου φράχτη γύρω από το Ισραήλ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα σύνορα με την Ιορδανία. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι η προφύλαξη της χώρας από τα «άγρια θηρία», όπως αποκάλεσε τους κατοίκους των γειτονικών Αραβικών κρατών και τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με τον Guardian, η δημιουργία ενός τέτοιου φράχτη θα κοστίσει δισεκατομμύρια σεκέλ και θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ακόμα, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, θα εξεταστεί το τείχος που αποκλείει την Δυτική Όχθη, προκειμένου να επιδιορθωθούν τυχόν κενά που θα εντοπιστούν.

«Στη γειτονιά μας πρέπει να προστατευόμαστε από τα άγρια θηρία», δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Θα περικυκλώσουμε το Ισραήλ με ένα φράχτη», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει δεχτεί οξεία κριτική ακόμα και από μέλη της κυβέρνησης, ενώ έχουν δημιουργηθεί τριβές ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, Naftali Bennett.

«Τυλίγουμε τους εαυτούς μας με φράχτες. Στην Αυστραλία και το Νιου Τζέρσι δεν χρειάζονται φράχτες», δήλωσε ο Bennett σχολιάζοντας την πρόταση του Νετανιάχου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here