Νεκρός αμερικανός στρατιωτικός από επίθεση του ISIS σε κουρδική πόλη

 

Ομάδα μαχητών του ISIS επιτέθηκαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη πόλη Tel Asqof που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Κούρδων της Πεσμεργκά, 20 χλμ βόρεια της Μοσούλης και σκότωσαν ένα αμερικανό στρατιωτικό που βρισκόταν εκεί ως σύμβουλος των Κούρδων.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ, επιβεβαίωσε  τον θάνατο του αμερικανού στρατιωτικού: Ηταν ένας θάνατο στη μάχη και μια θλιβερή απώλεια. Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Ο μερικανός αξιωματούχος Πίτερ Κούκ, είπε ότι ο αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε όταν οι μαχητές του ISIS έφτασαν σε σημείο που ήλεγχαν οι Κούρδοι του Πεσμεργκά, 3-5 χλμ, πίσω από τη γραμμή του μετώπου.

O πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τον θάνατο του στρατιώτη, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκε από μαχητές του ΙΚ σήμερα στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Ο θάνατος αυτού του στρατιώτη μάς υπενθυμίζει τους κινδύνους που οι γενναίοι ένστολοι άνδρες και γυναίκες μας αντιμετωπίζουν κάθε μέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζος ‘Ερνεστ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Τον περασμένο μήνα ο ISIS, σκότωσε τον αμερικανό πεζοναύτη Louis Cardin και τραυμάτισε άλλους 8 αμερικανούς στρατιώτες που κάλυπταν τον Ιρακινό στρατό κοντά σε αμερικανική βάση στο Ιράκ.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης-Νέο κύμα προσφύγων φοβάται ο ΟΗΕ 

«Καθώς συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, 30.000 νέοι εκτοπισμένοι» μπορεί να φτάσουν στην περιοχή του Μαχμούρ «μέσα στις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αναφερόμενη σε με μια πόλη νοτίως της Μοσούλης που χρησιμεύει ως κύρια βάση της στρατιωτικής επιχείρησης.

Οι διεθνείς οργανισμοί ανησυχούν ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης μπορεί να προκαλέσει μαζική μετακίνηση του πληθυσμού, που το Ιράκ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here