Δίωξη για υπεξαίρεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ

 

Νέα ποινική δίωξη για  υπεξαίρεση  με βάση  τις επιβαρυντικές διατάξεις του Δημοσίου που αφορά  την εκκαθάριση του τιμήματος από την πώληση του ΟΠΑΠ  ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Προηγήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  μετά από παραγγελία της Εισαγγελέας κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης  αξιοποίνων πράξεων  κατά την εκκαθάριση  του τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών  του ΟΠΑΠ στην Emma Delta Ltd.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψε ότι :

-Το συνολικό αρχικό τίμημα  από την πώληση του 33% των μετοχών  του ΟΠΑΠ  στην Emma Delta ανήλθε στο ποσό των 622.000.000 ευρώ . Το ποσό που πιστώθηκε  στο λογαριασμό  που τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ  στην Εθνική Τράπεζα μετά την παρακράτηση  από τη χρηματιστηριακή εταιρεία  ως εξόφληση των εξόδων και των προμηθειών της,  ανήλθε σε 612.819.500 ευρώ.

-Το ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο  τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν  στο λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ  και ανήλθαν σε περισσότερα από  480.000 ευρώ ,αλλά τους παρακράτησε χωρίς την ύπαρξη σχετικού δικαιώματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διερεύνηση της κύριας υπόθεσης  του ΤΑΙΠΕΔ  που αφορά στη μεταβίβαση ακινήτων. Παράλληλα ή Εισαγγελία κατα της διαφθοράς συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση για την ουσία της επίμαχης σύμβασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τυχόν διαπραχθεί το άδικης της απιστίας.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here