Νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» για τη Novartis

Νεα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την φαρμακοβιομηχανία Novartis και υψηλόβαθμα στελέχη της διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Tην έρευνα, σε βάθος δεκαετίας, θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Για όλο αυτό το διάστημα θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί αφού πολλά από τα στελεχη της εταιρίας βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη των υπουργείων Δικαιοσύνης  και Υγείας ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα .

Συγκεκριμένα, κρίθηκε αναγκαίο να εντοπιστούν παλιές δικογραφίες αν υπάρχουν αλλά και να εντοπιστούν πορίσματα  παλιότερων διοικητικών ερευνών για την υπόθεση που έγιναν αλλά δεν έφτασαν ποτέ στον εισαγγελέα.

Μια τέτοια έρευνα είχε διαταχθεί το Νοέμβριο του 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Ενώ η αρχική εντολή ήταν να ερευνηθεί το θέμα εντός 90 ημερών υποβλήθηκε τελικά εντός λιγων ημερών πόρισμα μόλις οκτώ σελίδων. Ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε το πόρισμα «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό» και έδωσε εντολή στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έρευνα. Πράγματι υποβλήθηκε άλλο πόρισμα τον Ιανουάριο του 2013, όμως αυτό φέρεται να μην κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here