Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη σε προσφυγικό καταυλισμό της Δυτικής Όχθης

Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από σφαίρες Ισραηλινού στρατιώτη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε προσφυγικό καταυλισμό στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «Ο Μοχάμεντ Άμπου Χάσας, 17 ετών, σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από σφαίρες στο στήθος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό Φάουαρ».

Οι συγκεκριμένες συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό, νωρίς το πρωί, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού του Ισραήλ, η εν λόγω επιχείρηση είχε ως σκοπό τον εντοπισμό όπλων και θα εξελισσόταν έως αργά το απόγευμα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι απαντούν με πραγματικές σφαίρες στις πέτρες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εκτοξεύουν εναντίον των στρατιωτών οι Παλαιστίνιοι, ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Ερυθρά Ημισέληνος, ο αριθμός των τραυματιών είτε από πραγματικές είτε από πλαστικές σφαίρες, ανέρχεται στους 25.

Τον τελευταίο καιρό, οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για τον εντοπισμό εργαστηρίων κατασκευής όπλων και εκρηκτικών, γίνονται ολοένα και συχνότερες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here